Двоє «Слуг народу» побилися у Верховній Раді

13:44, 05.12.2019
Двоє «Слуг народу» побилися у Верховній Раді

Двоє нардепів від "Слуги народу" побилися на ранковому засіданні Верховної Ради 5 грудня.

 

Про це написала депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко у Facebook.

 

"Шановні колеги, заспокойтесь! Припиніть у залі бійку. Як у дитячому садочку. Розсядьтесь кожен на свої місця. Ну, дорослі ж люди. Повертаємось до роботи",- сказав спікер ВР Дмитро Разумков.


"Свого часу я дала прогноз, що перша сесійна бійка відбудеться між слугами. Тільки но Максим Бужанський напав на свого колегу по фракції Гео Лероса. Він забіг в сектор "Європейської Солідарності" , затяг його за колони, й нашим депутатам прийшлося зупиняти бійку і вигнати хулігана з нашого сектору", - написала Геращенко.
 

Геращенко додала, що фракція "ЄС" просила дати їм 1 хвилину на виступ, щоб просити регламентний комітет негайно розглянути цей випадок на своєму засіданні і відсторонити Бужанського від сесійних засідань, але Разумков слова фракції не дав.

 

За даними джерел УМ,  Бужанський накинувся на Лероса нібито через те, що той образив у чаті депутатку від "Слуги народу" Ірину Верещук.

 

Пізніше це підтвердила нардеп від "Слуги народу" Ірини Верещук "Інтерфакс-Україна" Вона заявила, що вимагає публічного вибачення від свого колеги з фракції Гео Лероса за образи на її адресу у внутрішньому чаті фракції.

 

За її словами, вона просила Лероса вибачитися ще 4 грудня, оскільки "матом писати недобре".

 

Верещук розповіла, що в чаті обговорювалися законопроекти, які стоять у порядку денному 5 грудня.

 

Про бійку в ВР з Бужанським, заступник голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Гео Лерос написав у своєму Facebook.
 

"Так, побились з Бужанським, розійшлись у поглядах. Через що стався інцидент, не вважаю за потрібне коментувати, адже ми з однієї фракції", - написав депутат.

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону №0858 щодо протидії рейдерству.