Серед 14 зниклих під час пожежі в одеському коледжі - директор Інституту біології південних морів НАН

13:52, 05.12.2019
Серед 14 зниклих під час пожежі в одеському коледжі - директор Інституту біології південних морів НАН

Під час пожежі зникли 14 людей, серед яких директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

 

Про це повідомляє міністр освіти і науки України Ганна Новосад у Facebook.

 

Новосад поінформувала, що пожежа охопила приміщення одразу кількох установ: Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Інституту археології, Інституту біології південних морів НАН та Бюро технічної інвентаризації міста.

 

Безвісно зниклими є 14 людей, серед яких і директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович.

"О 13:00 5 грудня відбудеться Рада директорів коледжів Одеської області. Під час Ради буде вирішено питання про перенесення навчання студентів Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в інші будівлі", - повідомила Новосад.

 

Новосад зазначила, що МОН України безпосередньо бере участь у роботі оперативного штабу в Одесі. За її словами, зараз там перебуває генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.

 

"МОН працює над тим, щоб навчальний процес в коледжі попри страшну трагедію продовжився, та учням навчального закладу були забезпечені умови для навчання", - наголосила Новосад.

 

Як повідомляла УМ, станом на 6.00 сьогодні, 5 грудня, відомо про 29 постраждалих, які перебувають у стаціонарі. З них 15 неповнолітніх та 7 рятувальників. Загинула 16-річна студентка Ксенія Бабенко. Розшукують ще 14 осіб, з якими наразі немає зв'язку. За даними віцемера Одеси Павла Вугельмана, станом на ранок 5 грудня госпіталізовано 29 осіб, в тому числі, 14 підлітків і 15 дорослих, семеро з них рятувальники.

 

Нагадаємо, станом на ранок 5 грудня зниклими внаслідок пожежі в Одеському коледжі вважаються 14 осіб.



Ймовірною причиної пожежі у коледжі в Одесі вважають несправний продовжувач.

 

Як повідомляла УМ, в Одесі оголосили дводенний траур у зв'язку з пожежею в коледжі.

 

В одеських лікарнях перебуває 25 осіб, які постраждали в результаті пожежі у коледжі - 15 учнів і 4 співробітники коледжу, а також 6 співробітників ГУ ДСНС в Одеській області.
 

 

В Одесі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа. Раніше повідомлялося про  1 загиблого  внаслідок пожежі.
 
За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.
 
Слідчі не могли потрапити до середини для встановлення причин пожежі.