НАБУ почало розслідування щодо «Слуги народу» Тищенка - Гончаренко

12:32, 30.11.2019
НАБУ почало розслідування щодо «Слуги народу» Тищенка - Гончаренко

Національне антикорупційне бюро розслідує ситуацію з зарплатами в конвертах для “Слуг народу”.

 

Про це говориться у відповіді НАБУ на заяву народного депутата України Олексія Гончаренка, яке він опублікував у себе в Facebook.

 

“Національне антикорупційне бюро розслідує ситуацію з зарплатами в конвертах для „Слуг народу“, які роздавав Микола Тищенко. У відповіді на мою заяву зазначено, що відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України за фактом можливого незаконного отримання членами фракції „Слуга народу“ неправомірної вигоди, іншими словами — хабарі”, — написав Гончаренко.

Зауважимо, що у документі зазначено, що досудове розслідування розпочато за фактом "можливого одержання народними депутатами України - членами депутатської фракції "Слуга народу", неправомірної вигоди для себе для вчинення чи  невчинення такими службовими особами в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду або в інтересах третіх осіб дій з використанням наданої їм влади чи службового становища", але імен нардепів не вказано.

 

 

 

Як повідомляла УМ, раніше в листуванні пранкера Джокера від імені генпрокурора Руслана Рябошапки з нардепом Миколою Тищенко про ситуацію всередині фракції і про гроші в конвертах для депутатів президентської фракції. Тищенко відверто листувався з пранкером про те, як він роздавав зарплату в українському парламенті. У зв’язку з цим Олексій Гончаренко написав заяву на Тищенка в Генпрокуратуру і НАБУ.