Василевська-Смаглюк заявила, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

14:13, 29.11.2019
Василевська-Смаглюк заявила, що її слова про свободу слова вирвали з контексту

Колишня журналістка та чинна народна депутатка від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк заявляє, що її слова про те, що свободу слова в Україні "пора б уже трохи приглушити" вирвали з контексту.

 

Про це вона написала у Фейсбук.

 

"Я вважаю погрозу життю президенту погрозами його життю. натомість мій співрозмовник Ахтем Чийгоз, розцінює це як образу честі та гідності. А якщо хтось може скористатися цими заявами і втілити їх в життя? А вину покладуть на того, хто погрожував? Це теж буде образою честі та гідності Так скоро для нас може стати нормою «бєй жидов», або заклики до переслідування секс-меншин тощо. Тоді і газ і печі і вбивства стануть повторенням помилок, які передували трагедіям Голокосту. А я боюсь цього на генному рівні. Тому я засуджую висловлювання, які до цього закликають і звертаю увагу на доцільність самоцензури в людей, у яких є схильність думок про убивства та знищення. Звідси і остання фраза про обмеження саме такої свободи слова. І ще раз підкреслю: між свободою слова і погрозами розправи на адресу Президента є велика різниця. Саме цю думку я хотіла донести глядачам", - написала вона.

 

 

Як повідомляла УМ, Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що в Україні "пора приглушити свободу слова".

 

"Мені здається, що у нас в країні наскільки сильна свобода слова, що її пора б уже приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою мову" — сказала вона.