Чубаров: замовчування про Крим на нормандському саміті буде подарунком Путіну

12:21, 29.11.2019
Чубаров: замовчування про Крим на нормандському саміті буде подарунком Путіну

Відсутність згадки про Крим в розмові з Путіним під час нормандського саміту буде сприйматися як згода України на анексію Криму.

 

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю "Голосу Америки".

 

"У нас є велика тривога з цього приводу. Якщо ще в жовтні президент України Володимир Зеленський говорив про те, що в ході зустрічі "Нормандської четвірки" він обов'язково скаже про необхідність повернення як Криму, так і Донбасу, то останнім часом у його риториці слово "Крим" у зв'язку з "Нормандської зустріччю" зникло", - зазначає Чубаров.

 

Він висловив занепокоєння, що Зеленський не готовий виконати свою обіцянку щодо Криму.

 

"Нас це дуже хвилює, тому що ми розуміємо, що сама по собі відсутність згадки Криму, замовчування про Крим Путіним буде сприйматися як подарунок, як згода на те, щоб йому далі вже максимально закріплювати за собою Крим. І навіть якщо хтось буде заперечувати, то він буде посилатися на цю зустріч і говорити: "Слухайте, ви ж самі цього особливо і не хотіли", - підкреслив Чубаров.

 

Він заявив, що для Росії Крим перетворився на "військовий форпост".

 

"Саме завдяки Криму Росія максимально розширює свої можливості впливу на широкому просторі Азовського, Чорного і Середземного морів. Вже у всіх на це повинні були відкритися очі у зв'язку з подіями в Сирії", - підсумував Чубаров.