Партія Голос заявила про погрози від ексрадника Скалецької (відео)

20:44, 27.11.2019
Партія Голос заявила про погрози від ексрадника Скалецької (відео)

У партії Голос завили, що заступник директора фармкоманії ІнтерХім, ексрадник голови МОЗ Зоряни Скалецької Олександр Чумак під час засідання комітету погрожував народним депутатам.

 

Про це повідомляє пресслужба політсили.

 

"Я їм зараз бошки отоб'ю", - сказав Чумак під час обговорення законопроекту від представниць Голосу Ольги Стефанишиної та Олександри Устинової.

 

 

Проєкт закону №2089 про підвищення доступності лікарських засобів для громадян представляли депутатки фракції "Голос" Ольга Стефанишина та Олександра Устінова.

 

За словами Стефанишиної, законопроєкт дозволяє імпортувати ліки в Україну з країн, де вони дешевші, та скасовує так звані "вічнозелені патенти", на яких в Україні тримається монополія.

 

На думку депутатки, Олександр Чумак "дав команду дистриб‘юторам і фармвиробникам "валити" законопроєкт".

 

В Голосі заявили, що в таких умовах тиску парламентський комітет з питань здоров'я нації не підтримав законопроект 2089, який повинен знизити ціни на ліки до українських аптеках.

 

У партії вважають, що "тим, хто роками отримував надприбутки з такого стану справ, пропозиції депутаток не сподобалися і вони перейшли до прямих погроз". 

 

"З одного боку, це реально страшно, коли така людина прямо висловлює погрози. З іншого, я точно розумію, на який мозоль наступили ми з Сашею тим, хто хоче лишити ціни на ліки надвисокими в Україні. Напевно, через це Комітет рекомендуватиме Раді відправити наш законопроєкт на доопрацювання – тобто в утиль", - заявила Стефанишина.