Справа про бронежилети: ДБР оголосило підозру постачальнику Міноборони

12:38, 27.11.2019
Справа про бронежилети: ДБР оголосило підозру постачальнику Міноборони

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру засновнику компанії, яка поставила неякісні бронежилети для Збройних сил України за завищеною ціною.

 

Про це повідомляє ДБР.

 

 "У кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України, зокрема бронежилетів 1-4 класів захисту, які не відповідають технічним умовам, повідомлено про підозру засновнику – заступнику директора компанії-постачальника неякісного майна", - зазначено в повідомленні.

 

За даними УМ, мова йде про одного з власників ТОВ "Науково виробниче підприємство "ТЕМП-3000" Юрія Євтушенка.

 

Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу, а саме:  заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

 

Як повідомляла УМ, в липні 2019 року ДБР звинуватило Міноборони в купівлі бракованих бронежилетів. Там заявили, що працівники Міністерства оборони, які закупили бронежилети "Корсар М3с" 1-4 класу захисту, знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам. ДБР також показало відео з лабораторними випробуваннями вилучених під час слідчих дій бронежилетів.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосило про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.