Рябошапка звільнив скандального прокурора Кулика

11:45, 27.11.2019
Рябошапка звільнив скандального прокурора Кулика

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з органів прокуратури скандального прокурора Костянтина Кулика.

 

Про це повідомляє "Українська Правда".

 

 Наказ про звільнення Кулика генпрокурор підписав 22 листопада.

 

За словами екснардепа Лещенка, за збереження Кулика в ГПУ боровся до останнього олігарх Ігор Коломойський, якому Кулик надав безліч послуг.

 

Раніше прокурор Костянтин Кулик прогуляв іспит на знання законодавства для роботи в Офісі генерального прокурора.

 

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що Кулик не пройшов атестацію для переходу в Офіс генпрокурора.

 

У 2016 році Кулику висунули звинувачення в незаконному збагаченні, оскільки він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва та дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на пост начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена.

 

У квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко говорив, що Кулик - ефективний співробітник.

 

У квітні 2019 року Кулик просив Луценка відкрити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна щодо його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка.

 

У справі цій справі Кулик виніс повідомлення про підозру ексголові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову та ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій.  У ГПУ заперечили і викликали його на допит.

 


Тодішній президент Петро Порошенко заявив, що Кулик "отримав наказ" від олігарха Ігоря Коломойського звинуватити його у втручанні у "справу Курченка".

 

Кулик заявив, що не зустрічався з олігархом Ігорем Коломойським та його оточенням в Ізраїлі та Австрії.