Підозрюваний у держзраді ексзаступник міністра Бровченко вийшов під заставу

13:52, 25.11.2019
Підозрюваний у держзраді ексзаступник міністра Бровченко вийшов під заставу

Ексзаступник міністра економіки Юрій Бровченко, підозрюваний у державній зраді, вийшов з СІЗО після внесення зменшеної у 6 разів застави.

 

Про це повідомив адвокат Бровченка Сергій Стретович у коментарі УП

 

"Заставу внесли. Застава була зменшена рішенням Київського апеляційного суду від 11 листопада з 3,4 мільйона гривень до 576 тисяч 300 гривень. Бровченко фактично вийшов з СІЗО 20 листопада",- сказав він.

 

За словами адвоката, заставу вносили родичі.

 

Як повідомляла УМ, 22 жовтня Контррозвідка СБУ затримала ексзаступника міністра економіки Юрія Бровченка за нанесення масштабної шкоди обороноздатності України.

 

Експосадовцю оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

 

Встановлено, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі, чиновники ДП "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії. 

 

Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 мільйона.

 

23 жовтня колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка арештували на два місяці із можливістю внесення застави 3 мільйонів 400 тисяч 170 гривень застави.

  • Однак Київський апеляційний суд зменшив заставу у 6 разів до 576 тисяч.