Російська МТС продасть «Vodafone Україна» азербайджанській компанії за $734 млн

09:38, 25.11.2019
Російська МТС продасть «Vodafone Україна» азербайджанській компанії за $734 млн

Російська телекомунікаційна компанія МТС, яка діє в Україні під брендом «Vodafone Україна» продасть українську частку свого бізнесу азербайджанській телеком-компанії Bakcell за 734 мільйони доларів.

 

Про це повідомляється в заяві МТС.

 

Російська компанія продасть український підрозділ через свою дочірню люксембурзьку компанію Allegretto Holding S.a.r.l. Вона передасть «дочці» азербайджанської компанії 100% акцій у нідерландській Preludium BV, яка є єдиним акціонером компанії «Vodafone Україна».

 

Оператор заявив, що угода відповідає стратегії групи, яка передбачає концентрацію зусиль на російському ринку.

 

Зазначимо, що компанія Bakcell — перший мобільний оператор Азербайджану — заснована у 1994 році. Наразі компанія обслуговує близько 3 мільйонів абонентів в країні. Bakcell входить до холдингу NEQSOL Holding, який здійснює бізнес-діяльність у сферах телекомунікації, нафтогазовій та інших галузях у низці країн світу, зокрема Бангладеш, Грузії, Туреччині, США, Британії та Казахстані.

 

Vodafone — один з трьох найбільших операторів мобільного зв'язку в Україні. Під цим брендом оператор працює з 2015 року. До цього працював під брендом «МТС», а ще раніше (до 2007 року) — UMC. Офіційно бренд Vodafone В Україні належить компанії Preludium B.V., однак кінцевим власником є російська компанія «МТС».

 

Як повідомляла УМ, раніше Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанському Bakcell придбати «Vodafone Україна».