Правоохоронці прийшли з обшуками до мерії Одеси (оновлено)

17:49, 22.11.2019
Правоохоронці прийшли з обшуками до мерії Одеси (оновлено)

До муніципального департаменту фінансів та міськради Одеси з обшуками прийшли співробітники Служби безпеки України (СБУ), Державного бюро розслідувань (ДБР) і Генпрокуратури.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

У повідомленні сказано, що слідчі вилучають документи в департаменті фінансів і юридичному департаменті.

 

За попередньою інформацією, силовиків цікавить фінансова допомога, яку місто надає КП "Теплопостачання м. Одеса". За останній рік це підприємство поглинуло майже мільярд бюджетних гривень.

 

 

Також обшукують приміщення департаменту з організації роботи міськради. Слідчі дії пов'язані з погашенням за рахунок міського бюджету 200-мільйонного боргу підприємства КП "Теплопостачання м. Одеса" перед банком "Надра".

 

Правоохоронці стверджують, що спочатку чиновники міськради створили штучну кредитну заборгованість одному з комунальних підприємств. Після виданий банком кредит викупила пов`язана з чиновниками фірма. Комерсанти збільшили існуючий борг на 100 млн гривень та зажадали у мерії його погашення.

 

На підставі завідомо неправомірних матеріалів посадовців кількох департаментів мерії бюджетні гроші були перераховані фірмі та привласнені учасниками оборудки.

 

За фактом привласнення майна через зловживання службовим становищем відкрито кримінальну справу.

 

Тим часом, мера Одеси Геннадія Труханова вчора, 21 листопада, госпіталізували, і він переніс операцію, повідомили у пресслужбі міськради.

 

Діагноз не розкривається. Відомо лише, що оперували міського голову в одеській клініці.

 

У зв'язку з хворобою Труханов не зміг приїхати на засідання Вищого антикорупційного суду у справі стосовно невнесеного у декларацію майна. 

 

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що мер не прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду по своїй справі.

 

Як повідомляє Думская посиланням на пресслужбу мера, напередодні Геннадія Труханова шпиталізували і провели операцію. Діагноз мера не повідомляється.

 

Як повідомляла УМ, мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та окремих підприємців звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завищеною вартістю.

15 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що готує Труханову нове обвинувачення і проситиме суд зменшити суму збитків, нібито, щоб встигнути передати її до Антикорупційного суду.

Вже 24 квітня у САП повідомили, що підготували нове обвинувачення Труханову. Після цього прокурори САП чотири рази не з’являлись на призначені судові засідання.

Громадські активісти «Центру протидії корупції» вважають, що суд поспішно розглядає справу Труханова, нібито, щоб врятувати його від новоствореного Вищого антикорупційного суду, який має розпочати роботу 5 вересня 2019 року.