Зеленський запропонував єгипетському мільярдеру придбати готелі «Україна» та «Дніпро»

13:43, 22.11.2019
Зеленський запропонував єгипетському мільярдеру придбати готелі «Україна» та «Дніпро»

Президент запрошує Нагіба Савіріса, одного з найбагатших африканців, інвестувати в Україну.

 

Про це повідомляє прес-служба президента.

 

Ввечері 21 листопада Володимир Зеленський прийняв у себе Нагіба Онсі Савіріса, єгипетського бізнесмена, власника компанії Orascom Construction Limited - однієї з найбільших будівельних компаній Африки та Близького Сходу та першої в історії Єгипту транснаціональної корпорації. Савіріс — друга за статками людина в Єгипті і його сфера інтересів охоплює будівництво, інжиніринг, закупівлі та телекомунікації.



Єгипетський бізнесмен повідомив, що цікавиться можливістю інвестувати в Україну.



«Я не раз заявляв інвесторам і нашим міжнародним партнерам, що особисто захищатиму іноземні інвестиції в Україні, а уряд і парламент працюють над створенням сприятливого бізнес-клімату в нашій країні» - зазначив Зеленський.



Президент запропонував мільярдеру розглянути можливість придбання державних готелів "Дніпро" та "Україна" в рамках кампанії з приватизації держпідприємств, що проводить уряд.

 

«Ми почали процес приватизації з себе – першими підприємствами, які передано на приватизацію, були саме підприємства, що підпорядковувалися Офісу Президента. Серед них є цікаві об’єкти для інвестицій у нерухомість, зокрема – готелі «Україна» та «Дніпро». Оскільки у вашому портфоліо є низка дуже успішних проектів у сфері туризму та готельного бізнесу, хочу запросити вас взяти участь у конкурсах на приватизацію. Також вам можуть бути цікавими туристичні об’єкти по всій Україні», – зауважив Президент, звертаючись до Нагіба Савіріса.

 

Президент також припустив, що Савірісу буде цікаво інвестувати в український банківський сектор.