Гарбарук: дії нашого Кабміну нагадують казку про Алібабу і 40 розбійників

16:27, 19.11.2019
Гарбарук: дії нашого Кабміну нагадують казку про Алібабу і 40 розбійників

Державний бюджет на 2020 рік і дії уряду нагадують спотворену казку про Алібабу і сорок розбійників, які тиняються у пошуках печери з незліченними скарбами. І говорити про економічний прорив не доводиться.

 

Таку думку у коментарі УНН висловив міжнародний економічний експерт, голова ГО "Національний інтерес України" Ігор Гарбарук.

 

"Нам обіцяли казковий прорив у вигляді 40% зростання економіки. У результаті - жорстко обдурили. Взяли стару табличку від "папєрєдніків" і лише оновили деякі цифри. Якщо якесь мінімальне зростання в показниках і присутнє, то воно дуже близьке до наміченого показника інфляції...   Дії нашого уряду це, скоріше, викривлена казка про Алібабу і сорок розбійників, які нишпорять у пошуках, де б чого отримати і знайти ту заповітну печеру, де зберігаються незліченні скарби. При цьому, самим нічого руками і головою не робити. Замість "подолання бідності" ми отримали чергову обіцянку-цяцянку, а... народ України псевдо-радість. Тобто: ні подолання, ні прориву не передбачається..." - оцінив експерт бюджет на наступний рік.

 

Гарбарук вважає, що бюджет України на наступний рік - це бюджет консервації бідності.

 

"Може потрібно просто Гончарука з Миловановим посадити на підніжний корм в 2100 грн прожиткового мінімуму, і нехай спробують прожити хоча б тиждень?.. А поруч з ними Коболєва, Вітренка, Смілянського та Кравцова за компанію, забравши у них мільйонні щомісячні зарплати. Як при запланованому зростанні ВВП у 3,7% можна реалізувати всі їхні передвиборні "обіцянки-цяцянки"?... Не 5%, не 7 і не 8%, а всього лише 3,7%, і то, яких може не бути, враховуючи стан економіки в цілому і прийдешню глобальну економічну кризу", - вважає експерт.

 

Гарбарук також нагадав, що ситуація з гральним бізнесом, видобутком бурштину, приватизацією досі не впорядкована. Крім того, навіть розпродаж земель не дасть хоч якогось відчутного, і що найголовніше - стійкого, зростання у довгостроковій перспективі.

 

"Необхідно створювати, а не розпродавати", - акцентував економіст.

 

Він зазначає, що зараз необхідно зосередиться на розвитку виробництва і залученні внутрішнього інвестиційного ресурсу.

 

Нагадаємо, 14 листопада  Верховна Рада ухвалила  Держбюджеті-2020.