«Укрспирт» перерахував мільйонні дивіденди до держбюджету - Милованов

13:09, 19.11.2019
«Укрспирт» перерахував мільйонні дивіденди до держбюджету - Милованов

Держпідприємство “Укрспирт” перерахувало до державного бюджету 2,5 млн грн дивідендів.

 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

 

“Укрспирт” сьогодні (18 листопада, — ред.) перерахував державі перші платежі. 1,7 млн ​​грн податку на прибуток за третій квартал і 2,5 млн грн дивідендів“, — повідомив Милованов.

 

На початку листопада поточного року заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів заявила, що фінансовий результат ДП “Укрспирт” з 2016 року скоротився майже в п’ять разів. І додала, що з тих пір фінансовий прибуток підприємства “скотився” з 97 млрд грн до нуля.

 

“Якщо в 2016 році підприємство заплатило майже 30 млн грн податку на прибуток, то в 2018-му році жодної копійки податку на прибуток державний спиртовий монополіст не заплатив”, — заявила Ковалів в ході робочого засідання з розвитку спиртової галузі за участю Президента в Тернополі.

 

Цю інформацію Ковалів спростували в Профспілці “Укрспирту”.

 

“Президенту кажуть, що в 2018 році ДП „Укрспирт“ не платив податок на прибуток. Насправді за результатами 2018 року ДП „Укрспирт“ сплатив податок на прибуток в розмірі 9 738 000 грн. Всього в минулому році надходження до бюджетів усіх рівнів від ДП „Укрспирт“ склали 389 824 000 грн, в тому числі 89 443 000 на місцеві бюджети”, — повідомили в Профспілці.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «У вишиванках лобіюють інтереси Росії»: експерти про ситуацію в «Укрспирті»

 

Також нагадаємо, 23 жовтня Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект ЗУ № 2300 про демонополізацію спиртової галузі в Україні.

 

Зазначений законопроект передбачає роздачу ліцензій на виробництво спирту приватним компаніям.

 

Як повідомляла УМ, Головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Сергія Безродного екстрадували з Польщі в Україні для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

 колишнього генерального директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна затримали в Румунії у грудні за підозрою у причетності до вбивства. Лабутіну також було повідомлено про підозру у фінансових махінаціях на суму 200,7 мільйона гривень. 
 
Відомо, що в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики і продовольства України відсторонило керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна з посади, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова.
 
У січні 2015 року Інтерпол оголосив Лабутіна в розшук. Згідно з інформацією на офіційному сайті міжнародної поліції, він розшукується за підозрою у привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою.
 
Генеральна прокуратура направила запит щодо екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності колишнього директора ДП "Укрспирт", якого було затримано на території Румунії.
 

Також екс-главу "Укрспирту" звинувачують в ухиленні від сплати податків і загрозі або насильстві щодо працівника правоохоронного органу.

 

30 травня 2017 року Панкова вбили пострілом у спину в Дарницькому районі Києва.

 

В кінці грудня 2017 року поліція затримала підозрюваних у вбивстві Панкова і в низці інших замахів на бізнесменів в Києві.