На Черкащині під час пожежі загинули двоє дітей

17:08, 18.11.2019
На Черкащині під час пожежі загинули двоє дітей

На Черкащині у селі Медведівка Чигиринського району сталася трагедія. Під час пожежі у будинку загинули двоє дітей, а третього малюка наразі рятують у лікарні.


Як повідомляє прессекретар Черкаського обласного центру екстреної допомоги Ірина Назарок, коли медики прибули на місце, сусідка віддала їм в руки 8-ми місячну дитину, яку витягнули з палаючого будинку. За попередньою інформацією, у дитини виявили опіки тіла до 60%. Фахівці надали допомогу та терміново транспортували дитину до обласного опікового центру. 


На півдорозі до Черкас дитину передали реанімаційній бригаді Черкаської СШМД.


Також медики знайшли ще двох діток, хлопчиків 2-х та 4-х років, які загинули.


А тим часом, наголошує речник черкаського обласного управління ДСНС Костянтин Проценко у ФБ, стають відомі нові подробиці не лише цієї трагічної події, а й прикладу мужності та небайдужості.


 «Стало відомо, хто разом із матір'ю першим побіг до хати. Намагаючись врятувати дітей, до задимленого помешкання разом із переляканою жінкою забіг Роман Холод. Розуміючи, що час йде на секунди, він двічі заходив до будинку звідки встиг винести на подвіря двох хлопчаків. Як колишній ветеран АТО, маючи відповідну медичну підготовку, він не розмірковуючи почав робити штучне дихання та непрямий масаж серця потерпілим. Розриваючись поміж дітей, Романові вдалось "роздихати" найменшого хлопчика, за життя якого зараз і триває непроста боротьба у лікарні»,– розповідає Костянтин Петрович.