Давиду Арахамії закинули звинувачення в громадянстві США

15:56, 17.11.2019
Давиду Арахамії закинули звинувачення в громадянстві США

Давид Арахамія (фото: facebook.com / Олег Федонюк)

Лідеру фракції Слуга народу" Давида Арахамія закинули звинувачення в подвійному громадянстві.
 
Так, одразу кілька телеграм-каналів розповсюдили інформацію, що народний депутат нібито володіє паспортом громадянина США. Першим з них був канал "Темний лицар", який пов'язують з одіозними мажоритарниками "Слуги народу" Олександром Дубінським або Максимом Бужанським.
 
При цьому конкретні дані з'явилися на канал "Розвідника", де сказано, що Арахамія має статус US Person.
 
"Цей термін використовується Сполученими Штатами стосовно: громадянина США, іноземця, законно прийнятого на постійне проживання, компанії, яка зареєстрована в США", - йдеться в повідомленні.
 
 
"Є достовірна інформація про те, що Давид Арахамія має водійське посвідчення в США, отримане на ім'я David Broun (ім'ям David Braun депутат підписаний і у Фейсбуку, - ред.) , і паспорт громадянина США, який був виданий на ім'я David Arakhamiya", - стверджує джерело.
 
За даними каналу, статус US Person Арахамія отримав в зв'язку з тим, що "його компанія TemplateMonster мала американську юрисдикцію: партнер нардепа був громадянином США".
 
 
У свою чергу колишній народний депутат Ігор Мосійчук на своєму каналі заявив, що у нього є докази того, що Арахамія має американський паспорт, причому "фактаж набагато більший, ніж у "Розвідника".
 
 
Зазначимо, раніше "Наші Гроші" на Bihus.Info розповіли, що депутат з фракції "Слуга народу", екс-журналіст Олександр Дубінський, його дружина і його мати володіють 24-ма квартирами загальною площею 2000 квадратних метрів, земельними ділянками площею 70 соток і 17 автомобілями. Загальна вартість майна становить 2,5 мільйона доларів.