Суд не став арештовувати чоловіка виключеної зі «Слуги народу» Анни Скороход

18:42, 15.11.2019
Шевченківський районний суд Києва застосував домашній арешт у нічний час як запобіжний захід до чоловіка народної депутатки від "Слуги народу" Анни Скороход Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку.
 
Про це сказала речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі "Українській правді".
 
"Суд застосував домашній арешт відносно затриманого в нічний час з 21.00 до 7.00 він має перебувати за місцем проживання (у Київській області, - ред.) Також суд зобов’язав його носити електронний браслет", - сказала вона.
 
Згідно з покладеними на нього обов’язками, Алякін має з’являтися за першим викликом слідчого або прокурора. Оскільки столична прокуратура клопотала про екстрадиційний арешт (утримання під вартою), - вона буде оскаржувати вищевказане рішення суду.
 

Нагадаємо, народний депутат від фракції "Слуга народу" Анна Скороход публічно звинуватила владу у переслідуванні чоловіка через голосування всупереч рішенням фракції. Іі цивільний чоловік, громадянин Росії Олексій Алякін, був затриманий правоохоронцями за запитом РФ в рамках міжнародного розшуку.

 

Після цього Анну Скороход виключили з фракції "Слуга народу".

 

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що чоловіком Скороход Олексієм Алякіним займуться правоохоронні органи за погрози депутатам профільного комітету з енергетики. Глава фракції заявив, що її чоловік тиснув на депутатів, погрожував їм.

 

За інформацією ГПУ, 14 листопада Національна поліція затримала громадянина Росії Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах.