Коломойський і Боголюбов виплатили Приватбанку 10 мільйонів фунтів стерлінгів

10:17, 14.11.2019
Коломойський і Боголюбов виплатили Приватбанку 10 мільйонів фунтів стерлінгів

Ігор Коломойський (фото: РБК)

Колишні власники ПриватБанку олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов виплатили 10 мільйонів фунтів стерлінгів судових витрат за рішенням Апеляційного суду Англії та Уельсу.
 
Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.
 
Загалом Апеляційний суд зобовязав Коломойського, Боголюбова та низку офшорних компаній, які належать олігархам, виплатити близько 10,9 мільйонів фунтів стерлінгів судових витрат ПриватБанку за суди у Високому суді Англії та Уельсу, а також за розгляд апеляції в Апеляційному суді. У банку повідомляють, що олігархи свій борг виплатили, в той час як офшорні компанії - ні.
 
"В той час як пан Коломойський та пан Боголюбов вчасно сплатили свою частину зобов’язання, шість корпоративних відповідачів - англійські компанії та компанії, зареєстровані на Британських Віргінських Островах, які, як заявлено Банком, є підставними та підконтрольні пану Коломойському та пану Боголюбову, - сплатили лише частину зобов’язання до встановленої кінцевої дати, та повинні будуть сплатити тепер додаткові проценти на несплачений залишок", - повідомляють у Приватбанку.
 
15 жовтня Апеляційний суд Англії та Уельсу став на бік Приватбанку та продовжив всесвітній арешт на активи Коломойського та Боголюбова, накладений у зв'язку з підозрою, що колишні власники ПриватБанку могли вивести з нього 1,9 мільярда доларів.
 
Зазначимо, що мова йде про позов Приватбанку до Високого суду Англії від 2017 року. Цим позовом банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько 5,5 мільярда доларів з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.
 
Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа Приватбанку не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.
 
Розгляд самої апеляції тривав 22-26 липня 2019 року. Тоді повідомлялось, що остаточне рішення очікується не раніше жовтня.
 
Борг Коломойського та Боголюбова, за який судиться Приватбанк у Лондоні, щодня зростає на 500 тисяч доларів.