На озброєння армії передали перші 100 серійних ракет «Вільха»

14:20, 12.11.2019
На озброєння армії передали перші 100 серійних ракет «Вільха»

країнська армія отримала першу партію серійних ракет "Вільха", постачання яких також планується на 2020 рік.

 

Про це повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак, передає інформаційне агентство Міноборони "Армія Інформ".

 

"Цього року до українського війська почали надходити перші серійні ракети "Вільха" і до січня 2020 року очікуються подальші постачання. Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплено 152-мм снаряди під наявні запаси порохів", - повідомив Шостак.

 

За словами військового, "Укроборонпром" найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованої реактивної системи залпового вогню "Верба", яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

 

 

Також у повідомленні йдеться про те, що очікуване у цьому році завершення розробки 155-мм установки "Богдана" може не здійснитися через несвоєчасне постачання боєприпасів турецьким підрядником, випробування гармати поки ще не відбулося.

 

У перспективі для потреб артилерії в Україні вироблятимуть порохи, гільзи, капсуль та підривник. "Укроборонпром" активно працює над впровадженням цього виробництва.

 

Як повідомляла УМ, раніше, на Одещині пройшли випробування модернізованих ракетних комплексів "Вільха-М".

 

22 грудня 2017 року відбулися перші пуски ракет на полігоні в Одеській області в рамках випробувань ракетного комплексу «Вільха».