Керівники міськради Ірпеня анонсували незаконний страйк (відео)

12:15, 12.11.2019
Керівники міськради Ірпеня анонсували незаконний страйк (відео)

Секретар міської ради Ірпеня Андрій Літвинов (кадр відео)

Керівництво міської ради Ірпеня анонсувало одноденний страйк "через політичний тиск з боку прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрія Дмитруня".
 
Страйк, який представники влади міста називають бойкотом, обіцяють провести в середу 13 листопада.
 
На відео, де йдеться про анонс страйку, до громадян звернулися секретар міської ради Ірпеня Андрій Літвинов, перший заступник міського голови Олександр Маркушин, начальник юридичного відділу міськради Оксана Залужняк, заступник міського голови Юлія Устич, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Негреша.
 
"З 2016 року, з того часу як я почав працювати в Ірпіньській міській раді, кожен рік в Ірпінській міській раді - обшуки з вилученням проектної документації, тендерної документації, що гальмує будівництво всіх інфраструктурних об'єктів в Ірпені", - сказав Андрій Літвинов.
 
"Ми відкривали десятки парків та скверів, а Києва-Святошинська прокуратура відкривала в той же час по цим же паркам і скверах десятки кримінальних справ" - продовжив Олександр Маркушин.
 

За словами начальниці юридичного відділу міськради Оксани Залужняк "жодного позову прокуратура не виграла, прокуратура не довела законність своїх дій".
 
"Перепрошуємо за тимчасові незручності, мерія відновить свою роботу в четвер 14 листопада", - перепросив керуючий справами виконкому Дмитро Негреша.
 
У свою чергу керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь заявив про "неправомірні інформаційні атаки" проти нього з боку представників старої влади Ірпеня.
 
"Екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк всіма можливими способами намагається дискредитувати мене та Києво-Святошинську місцеву прокуратуру, розпускаючи брудні плітки та неправдиву інформацію у підконтрольних йому ЗМІ", - написав він у Фейсбуку.
 
 

За словами прокурора, причиною маніпуляцій стала діяльність прокуратури, направлена на протидію свавіллю місцевої влади.
 
"Виконуючи свої професійні обов’язки та виконуючи загальнодержавний курс на боротьбу з корупцією та тіньовими схемами, Києво-Святошинська місцева прокуратура ініціювала кілька гучних справ проти екс-мера Ірпеня та його команди. Залишившись без протекції "зверху" Карплюк та його команда "Нові обличчя" не можуть тиснути на прокуратуру, тому використовують методи "чорного" піару", - зазначив Дмитрунь.
 
Прокурор також додав, що "будь-які інформаційні напади з боку скандального екс-мера є абсурдними та не мають жодних доказів та підстав". Він закликав журналістів уважно відслідковувати та перевіряти інформацію.
 
Як відомо, за законом участь представників місцевої влади у страйках заборонена.
 
У статті 12 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" зокрема йдеться:
 
"Посадові особи місцевого самоврядування не можуть бути організаторами і безпосередніми учасниками страйків та інших дій, що перешкоджають виконанню ... органами місцевого самоврядування передбачених законом повноважень".
 
А за статтею 23 "особи, винні у порушенні законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, притягуються до цивільної, адміністративної або кримінальної відповідальності згідно із законом".
 
Як повідомляла "УМ", раніше поліція і прокуратура розпочали обшуки в організаторів та виконавців шахрайських схем будівництва трьох житлових комплексів, що розташовані під Києвом у місті Ірпінь.