Бюджет на 2020 рік планують ухвалити 14 листопада - Разумков

12:35, 11.11.2019
Бюджет на 2020 рік планують ухвалити 14 листопада - Разумков

Верховна Рада України планує ухвалити закон про державний бюджет України на 2020 рік у другому читанні у четвер 14 листопада.

 

Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков під час погоджувальної ради 11 листопада.

 

«Я звертаюся до Комітету з питань бюджету: на своєму засіданні уважно розглянути та проаналізувати поданий урядом проект бюджету на предмет врахування бюджетних висновків ВРУ, які були запропоновані до бюджету на 2020 рік та надати висновок комітету щодо проекту бюджету народним депутатам України. Для того, щоб, скоріш за все, в четвер ми змогли розглянути цей важливий законопроект, і, можливо, якщо все буде добре, підтримати та затвердити бюджет на 2020 рік», — повідомив Разумков.

 

Зазначимо, що державний бюджет до другого читання враховує оновлений макроекономічний прогноз уряду, зокрема щодо курсу валют. Так, у бюджеті до першого читання закладали курс валют га рівні 28,2 гривні за долар. У новому прогнозі курс закладають на рівні 27 гривень за долар.

 

18 жовтня Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт про бюджет на 2020 рік.

 

 

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкту.

 

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєктів, розглядять трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів Україна вніс зміни до бюджету на 2020 рік, зменшивши витрати на діяльність органів влади на 10%.