Ярослав Дубневич здав закордонний паспорт і вийшов із СІЗО

19:19, 08.11.2019
Ярослав Дубневич здав закордонний паспорт і вийшов із СІЗО

Ярослав Дубневич

Народний депутат Ярослав Дубневич вийшов з СІЗО під заставу в 90 мільйонів гривень.
 
Про це розповів його адвокат Олександр Тананакін, повідомляють "Ґрати".
 
Згідно з рішенням суду про запобіжний захід Дубневич повинен носити електронний браслет, проте, за словами захисника, поки що пристрій на депутата не наділи.
 
Він зазначив, що депутат здав слідчим закордонний паспорт.
 
Як повідомляла "УМ", 2 листопада Вищий антикорупційни суд обрав народному депутату Ярославу Дубневичу, який підозрюється у заволодінні 93,2 мільйона гривень на схемі з закупівлі Укрзалізницею стрілочної продукції, запобіжний захід у вигляді застави 100 мільйонів гривень.
 
Вже 7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід і взяв Дубневича під варту з можливістю застави в розмірі 90 мільйонів гривень.
 
31 жовтня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про притягнення Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.
 
За версією слідства, цей народний депутат лобіював виділення коштів з бюджету АТ "Укрзалізниця" на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення становили, згідно з експертизою, понад 93 мільйони гривень.
 
Дубневич підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".
 
За Дубневича внесли 8 листопада заставу в розмірі 100 мільйонів гривень ще до оголошення рішення Апеляційної палати ВАКС про обрання йому запобіжного заходу.