Світовий банк незабаром планує придбати частину державного Укргазбанку

16:27, 08.11.2019
У Національному банку України повідомили, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку, планує найближчим часом увійти в капітал державного Укргазбанку.
 
Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, передає "Громадське".
 
"Мінфін працює на сьогоднішній день з IFC стосовно входження у капітал Укргазбанку. Це дійсно подія, яка має статися найближчим часом. Це буде перша угода і перший реалізований крок щодо того, як держава скорочує свою частку у банківському секторі", - повідомила Рожкова.
 
Вона зазначила, що держава також працює над тим, аби залучити приватних інвесторів до решти трьох державних банків. Зокрема, для того, аби залучити інвесторів до Ощадбанку потрібно, щоб цей банк увійшов до системи гарантування вкладів фізичних осіб.
 
У вересні 2019 року стало відомо, що IFC може отримати близько 20% акцій Укргазбанку в межах кредитної угоди на 30 мільйонів євро.
 
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) - це міжнародна фінансова організація, яка входить до групи Світового банку. Корпорація використовує капітал та експертні поради для розбудови ринків країн, що розвиваються. У 2017 році обсяг довгострокових інвестицій МФК досяг $19,3 млрд.
 
Укргазбанк на 94,9% належить державі. Наразі банк спеціалізується переважно на кредитуванні проєкт з відновлювальної енергетики.