На Житомирщині затримано воєнкома-хабарника

09:31, 08.11.2019
На Житомирщині затримано воєнкома-хабарника

Вчора, 7 листопада на Житомирщині детективами Головного управління Нацполіції спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області та за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону було затримано  військового комісара Коростишівського об’єднаного військового комісаріату.

 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Військовослужбовець, у званні підполковника, вимагав та отримав хабар в розмірі 600 доларів США в інтересах особи призовного віку за ухилення від проходження строкової служби.

 

Вказані злочинні дії детективи ГУНП спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області відповідно задокументували. Заходи проводились під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону. Предмет хабара вилучено.

 

Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

Військового комісара затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

 

Відповідно до санкції цієї статті чоловікові загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

 

Як повідомляла УМ, 7 листопада, головного юрисконсульта Національного банку України та посередника затримали на спробі заволодіти коштами підприємця в особливо великих розмірах.