ЄС хоче створити власну версію біткойна

15:33, 07.11.2019
ЄС хоче створити власну версію біткойна

Європейський Союз розглядає можливість створення власної цифрової валюти, яка могла б конкурувати з криптовалютою Libra від Facebook.

 

Про це повідомляє The Independent.

 

Так, в проектах документів Європейського центрального банку міститься заклик ЄС виробити послідовний підхід до всіх криптовалют, які варіюються від децентралізованих валют, таких як біткойн, до підтримуваних державою зусиль, що вживаються зараз в Китаї.

 

До сих пір блок не встановлював будь-яких істотних правил, що стосувалися криптовалют, але деякі європейські країни запровадили свої власні правила.

 

"ЄЦБ та інші центральні банки ЄС могли б з користю вивчити можливості і проблеми випуску цифрових валют центральних банків, в тому числі шляхом розгляду конкретних кроків з цього приводу", - йдеться у документі.

 

Проект можуть обговорити міністрами фінансів пізніше на цьому тижні, перш ніж він буде потенційно прийнятий наступного місяця.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити не можна легалізувати: що відбувається з криптовалютою в Україні.

Як повідомляла УМ, в жовтні стало відомо, що міжнародні платіжні системи MasterCard і Visa, а також Stripe, eBay і Mercado Pago відмовилися від участі в проекті по створенню криптовалюти Libra від компанії Facebook.

 

В Україні зробили крок до впровадження криптовалюти. Міністерство цифровий трансформації та міжнародна компанія Binance оголосили про підписання меморандуму щодо формування позиції у встановленні потенційного правового статусу віртуальних активів і валют в Україні.