Помер відомий ветеран ОУН Михайло Стус

15:57, 06.11.2019
Помер відомий ветеран ОУН Михайло Стус

(фото: bilozerska.livejournal.com)

Помер відомий ветеран ОУН Михайло Стус.

 

Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті. 

 

Михайло Стус - ветеран національно-визвольних змагань, комбатант УПА, довголітній член ОУН (б), заступник Голови Київського Крайового Братства ОУН-УПА, політв’язень.

 

Незабаром Михайлу Стусу мало виповнитися 92 роки.

 

Народився Михайло Стус 13 листопада 1927 року в селі Михальче Городенкіського району Івано-Франківської області. В 1943 році ступив у юнацьку ОУН з-під стягу Бандери. Очолював мережу ОУН в селі Михальче, за що був арештований радянськими репресивними органами.

 

У 1947 році його засудили на 10 років позбавлення волі. Термін засудження відбував у Норильських таборах. Звільнився у 1955 році.

 

"Він був великим патріотом України. З проголошенням Незалежності України у 1991 році вступив у Київське крайове братство ОУН і УПА. Став заступником голови Братства. Був дисциплінованим, став прикладом для молоді. Був добрим сім'янином, люблячим батьком і дідусем. Залишив у смутку дружину пані Валентину, сина та онуків", - йдеться у повідомленні Київського крайового братства ветеранів ОУН і УПА, пише Історична правда. 

 

Похорон відбудеться у Києві завтра, 7 листопада.


Відспівають пана Михайла о 12:30 у Храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі, а о 14:00 із усіма почестями поховають на Лісовому кладовищі.