Справу проти екс-міністра Миколи Рудьковського в Росії передали до суду

10:32, 02.11.2019
Справу проти екс-міністра Миколи Рудьковського в Росії передали до суду

Микола Рудьковський (фото: "Сегодня")

Генпрокуратура Росії направила до міського суду Москви справу проти екс-депутата Верховної Ради від Партії Регіонів, екс-міністра транспорту України Миколи Рудьковського, якого звинувачують у нападі на російське посольство.
 
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури Росії.
 
"Заступник генерального прокурора Росії затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського", - йдеться в повідомленні.
 
Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ "участь в нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин".
 
За даними слідства Росії, 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом, спільно з "невстановленими особами" з числа забороненого в Росї "Правого сектора", взяв участь у нападі на посольство Росії в Києві.
 
"Метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Росії з Україною та іншими державами", - стверджують у Генпрокуратурі Росії.
 
Нагадаємо, Микола Рудьковський був заочно арештований в Росії 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві.
 
 
28 вересня Миколу Рудьковського затримали в Москві за звинуваченнями у нападі на посольство Росії. 14 червня 2014 року він кинув камінь в бік представництва Росії в Києві.
 
Адвокат Миколи Рудьковського стверджує, що його підзахисний лише частково визнає провину: камінь він кинув лише один, і той не долетів.

Як повідомляла "УМ", Миколою Рудьковським цікавляться і українські правоохоронці: його було оголошено в розшук "Інтерполу" у справі про викрадення екс-голови ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського.