Нацбанк скасував обмеження щодо обсягу купівлі валюти

18:29, 29.10.2019
Нацбанк скасував обмеження щодо обсягу купівлі валюти

Національний банк України з 5 листопада скасовує обмеження щодо обсягу купівлі валюти та банківських металів за день, яке діяло для громадян.


Про це повідомляє прес-служба НБУ.

 

Зазначається, що наразі в Україні дозволено купувати валюти та банківських металів на суму, яка не перевищує еквівалент 150 тисяч гривень на день. З 5 листопада купувати валюту можна буде у необмеженій кількості.

 

«За оцінками Національного банку ці послаблення не матимуть суттєвого впливу на валютний ринок», — повідомляють у Нацбанку.

 

Зокрема, там зазначають, що наразі більшість операцій з купівлі валюти українцями здійснюються на суми, що менші за еквівалент 150 тисяч гривень. 

 

Також загальні обсяги купівлі і продажу валюти населенням сьогодні є співмірними.

 

Водночас чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанківському валютному ринку завдяки надлишковій пропозиції валюти з боку бізнесу та інвесторів у цьому році сягає майже 4 млрд дол., а міжнародні резерви впродовж останніх місяців зберігаються на рівні 21-22 млрд дол.

 

Крім того, немає підстав і для посилення тиску на гривню внаслідок дії психологічних чинників – інфляційні та девальваційні очікування українців, як свідчать останні опитування Національного банку, продовжують поліпшуватися.