На Чернігівщині відкрили пам’ятник на честь Героя України Олега Міхнюка

14:49, 29.10.2019
На Чернігівщині відкрили пам’ятник на честь Героя України Олега Міхнюка

(фото: прес-центр оперативного командування "Північ")

В селі Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівської області було урочисто відкрито пам’ятний знак на честь Героя України Олега Міхнюка.

 

Про це повідомив прес-центр оперативного командування "Північ".

 

Честі відкрити пам’ятник батьку були удостоєні діти Олега Міхнюка – сини Євген і Олег та донька Ганна.

 

На урочистостях були присутні також мама Героя Галина Міхнюк та його дружина Ірина.

 

 

Почесні гості – представники Генштабу ЗС України та оперативного командування «Північ», очільник Чернігівської ОДА Наталя Романова – сказали багато добрих слів про мужнього Захисника України, завдяки подвигу якого ми й досі живемо у вільній країні.

 

"Я ніяк не звикну жити без нього..." - сказала дружина Героя.

 

 

На часть полеглого побратима заспівали автор і виконавець Володимир Старостишен (пісня «Добробати»), народний артист України Анатолій Гнатюк, а також український композитор, побратим Олега Міхнюка В’ячеслав Кукоба, що з 2014 року донині часто виїздить в зону бойових дій з концертами для бійців.

 

 

В заході взяв участь батальон почесної варти Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. У виконанні Духового оркестру Військового музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України прозвучали патріотичні музичні композиції.

 

 

Олег Міхнюк народився в селі Мала Дівиця 27 жовтня 1965 року, і загинув 20 серпня 2014 року при виконанні військового обов’язку під час бойових дій на сході України коло містечка Новосвітлівка, що на трасі Краснодон-Луганськ.

 

Український військовик і громадський діяч, ветеран війни в Афганістані, заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану, кавалер численних орденів та медалей. Активіст Революції гідності, учасник війни на сході України.