До Одеси прибули чотири кораблі НАТО

14:34, 29.10.2019
До Одеси прибули чотири кораблі НАТО

До причалу Одеського морського вокзалу пришвартувалися мінні тральщики чотирьох країн альянсу: іспанський ESPS “Sella”, румунський “Ros Lupu Dinescu”, болгарський BGS “Shkval” та італійський ITS “Numana”.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

 

Дані кораблі несуть патрулювання в Середземному морі у складі 2-ї постійної протимінної групи НАТО “SNMCMG2”, а до Одеси вони прибули з дружнім візитом і перебуватимуть тут протягом тижня.

 

“Планується, що угруповання кораблів відвідає делегація НАТО на чолі з Генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом, візит якого до України розпочнеться саме з міста Одеси 30 жовтня. Також у рамках візиту запланована зустріч керівництва Альянсу з представниками ВМС ЗС України, зокрема студентами академії”, — вказано у повідомленні Міноборони.

 

Як повідомляла УМ, станом на 1 квітня в Чорному морі перебувають водночас шість фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2). Експерти вважають таку численну присутність безпрецедентним фактом.

 

Столтенберг закликав країни НАТО збільшити підтримку Україні, а також повідомив, що вперше за декілька останніх десятиріччя НАТО мають намір змінити свою військову стратегію.