Інтернет для кожного: Уряд підписав меморандум із мобільними операторами

12:43, 29.10.2019
Інтернет для кожного: Уряд підписав меморандум із мобільними операторами

Прем'єр-міністр України підписав меморандум з найбільшими операторами мобільного зв'язку щодо покриття всієї території України мережею мобільного інтернету.

 

Відповідне підписання відбулося під час інвестиційного форуму у Маріуполі 29 жовтня.

 

«Я вірю що з цього документа почнеться тотальна цифровізація всієї країни. В кожному куточку нашої країни має бути доступний якісний зв'язок та інтернет. І ми зробимо для цього все необхідне», — повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час підписання документа.

 

Меморандум уряд підписав разом з найбільшими мобільними операторами України, компаніями «Інтертелеком», «Лайфсел», «Водафон» та «Київстар».

 

Раніше в уряді анонсували створення мапи, яка має показувати реальну якість інтернет покриття у різних містах та селах України. Також там анонсували надання всіх адміністративних послуг онлайн протягом 3-5 років.

 

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів України заявили, що ініціюють скасування обов'язкової публікації законів, постанов та інших офіційних рішень у газеті «Урядовий кур'єр» та «Голос України». Зараз закони та інші акти набувають чинності лише після того, як їх опублікують в офіційній пресі уряду та парламенту.

 

Раніше в уряді анонсували запуск електронного студентського квитка та водійських посвідчень. Допомогти з цим проєктом державі має ПриватБанк.

 

Напередодні прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що з 1 жовтня Україна має повністю відмовитися від паперового документообігу. Згодом в уряді уточнили, що відмовляться від обміну паперовими документами між відомствами, а не паперового документообігу загалом.