ЄС погодився відтермінувати Brexit до 31 січня

11:54, 28.10.2019
ЄС погодився відтермінувати Brexit до 31 січня

Європейський Союз погодився відтермінувати до 31 січня вихід Великої Британії з об'єднання.

 

Про це пише Reuters з посиланням на джерело, близьке до президента Франції Еммануеля Макрона.

 

Минулого тижня саме Франція завадила послам ЄС прийняти рішення про відтермінування.

 

Тепер же її згода має розблокувати угоду між 27 країнами ЄС. Посли ЄС зустрінуться в Брюсселі в понеділок вранці.

 

"Швидше за все, в понеділок вранці буде угода про продовження до 31 січня", - сказало джерело, додавши, що це сталося після того, як Макрон поговорив з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном у вихідні.

 

"Перспектива виборів значно посилилася за вихідні", - додало джерело, підкресливши, що третя відстрочка Brexit буде надана з деякими умовами.

 

Серед них - відмова перегляду умов угоди про вихід і згода на зустріч 27 країн ЄС без Британії для обговорення майбутнього блоку.

 

Уряд Великої Британії запустив надзвичайний план дій під назвою Yellowhammer, розроблений на випадок виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС без угоди.

 

Як відомо, Палата громад парламенту Британії сьогодні голосуватиме за пропозицію Джонсона провести дострокові вибори 12 грудня.

 

Нагадаємо, Голова уряду Борис Джонсон запропонував парламенту розглянути документ протягом трьох днів та остаточно затвердити його в четвер, в іншому випадку він пообіцяв відкликати угоду та оголосити дочасні вибори.

 
Як повідомлялося, 19 жовтня британські депутати замість схвалення угоди про Brexit проголосували за поправку про те, що угода з ЄС не буде затверджена доти, доки Палата громад не ухвалить всі закони, необхідні для виходу з ЄС.
 
 
Згодом Велика Британія звернулася до Євроспільноти з проханням відтермінувати вихід з ЄС із 31 жовтня 2019 року до 31 січня 2020 року. У зв'язку з цим ЄС розпочав консультації з урядами 27 країн-членів.