Бородянський анонсував проект розвитку української та кримськотатарської мов у Криму

15:47, 26.10.2019
Бородянський анонсував проект розвитку української та кримськотатарської мов у Криму

Міністерство культури, молоді та спорту України розробляє проект розвитку в окупованому Криму української та кримськотатарської мов, української культури.

 

Про це міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський розповів у інтерв’ю "Радіо Свобода".

 

"Я вже зустрічався з кримчанами, представниками кримськотатарського народу. Ми будемо робити все для того, щоб у Криму розвивалася українська мова, кримськотатарська мова. Ми зараз розробляємо проект, як це зробити, як підтримати розвиток української культури там. Ми будемо доставляти український контент до Криму в різний спосіб, не тільки телевізійним шляхом. Ми будемо створювати контент, щоб всі ми знаходилися в культурному просторі України", - сказав міністр.

 

Нагадаємо, за даними правозахисників, в окупованому Криму не залишилося жодної школи, у якій вивчення всіх предметів ведеться українською мовою.

 

Як повідомляла УМ, з вересня 2020 року російськомовні школи в Україні перейдуть на державну мову навчання.

 

В Україні 28 вересня 2017 року набув чинності закон “Про освіту”, який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або декілька дисциплін двома або більше мовами.