Українська науковиця Павловська виграла унікальний грант на вивчення змін клімату

08:47, 26.10.2019
Українська науковиця Павловська виграла унікальний грант на вивчення змін клімату

Українська науковиця Марія Павловська виграла унікальний грант на вивчення змін клімату завдяки дослідженням на станції «Академік Вернадський».


Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

 

Так, співробітниця Національного антарктичного наукового центру МОН Павловська стала однією із 8 переможців престижного грантового конкурсу Наукового комітету з антарктичних досліджень (SCAR).

 

«Участь у ньому стала можливою завдяки поновленню 2018 року статусу України як повноцінного члена SCAR», — йдеться у повідомленні.

 

Цьогорічні переможці представляють 5 країн — США, Японію, Австралію, Аргентину та Україну. Сума кожного гранту становить до 15 тисяч доларів.

 

«Попередньо український науковець вивчала біогеохімічну взаємодію антарктичних бактерій та мікроводоростей Південного океану на станції «Академік Вернадський». Тепер вона отримала можливість продовжити це дослідження в Інституті морської мікробіології Макса Планка (Бремен, Німеччина), який є світовим лідером у цій галузі», — наголосили в МОН.

 

Зазначається, що дослідження Павловської сприятимуть кращому розумінню біологічних механізмів зв’язування та вивільнення вуглекислого газу в Світовому океані та процесів змін клімату.