МАУ закриває рейси до Мінська, Пекіна та Риги через низьку рентабельність

14:29, 25.10.2019
МАУ закриває рейси до Мінська, Пекіна та Риги через низьку рентабельність

(Фото Блейк Гудрірі)

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" скорочує польоти з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" на зимовий сезон для оптимізації витрат та уникнення збитків.


Про це повідомили у пресслужбі МАУ

 

"Новий розклад вводять із 16 листопада 2019 року на весь зимовий сезон навігації IATA 2019/2020... У зв'язку з негативною рентабельністю МАУ припинить виконання рейсів в Амман, Мінськ і Ригу", - йдеться в повідомленні.

 

До того ж повідомляється, що у зв'язку зі змінами плану польотів далекомагістральних рейсів виконання дублювальних нічних і денних рейсів МАУ на східних напрямках буде скорочено.

 

"Повітряне сполучення між Києвом і Пекіном буде призупинено, а частотність польотів за маршрутом Київ – Бангкок – Київ знижено до 3 щотижневих рейсів. Такі зміни набудуть чинності з 16 листопада і діятимуть аж до вироблення урядом України ефективного рішення зі створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників при виконанні рейсів з обльотом території Російської Федерації", - додають у МАУ.

 

Водночас кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто зросте з двох до трьох на тиждень, а з 16 листопада виліт із Києва в Нью-Йорка переноситься на 11:30, приліт до Києва - на 16:20. Рейси до США і Канади будуть виконуватися на літаках Boeing-777.

 

Планується, що кількість щотижневих рейсів між Києвом і Делі збільшиться до п'яти в зимовому сезоні 2019/2020, а потім і до семи в літньому сезоні 2020 року.

 

У компанії пояснили, що скорочення програми польотів обумовлене "необхідністю оптимізації витрат авіакомпанії і повернення її в зону беззбитковості".