Дмитро Кулеба вважає членство в ЄС «неминучим»

12:30, 25.10.2019
Дмитро Кулеба вважає членство в ЄС «неминучим»

Дмитро Кулеба (фото: facebook.com)

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба запевняє, що Україна іде до членства в ЄС, проте не стане перетворювати приєднання до блоку "на фетиш".
 
Про це він розповів у інтерв'ю "Сьогодні".
 
"Ми будемо йти до членства. Не важливо, скільки років це займе. Але ми не будемо перетворювати членство в ЄС на фетиш, кажучи, що ми маємо вступити до ЄС протягом 10-20 років. Тому що членство залежить не лише від волі України. Членство також залежить від волі ЄС", - зазначив Дмитро Кулеба.
 
Він підкреслив, що уряд у своїй програмі діяльності поставив конкретні цілі для того, щоб досягти критеріїв членства в ЄС.
 
"Це демонополізована економіка, коли є рівний доступ на ринок, це коли держава займає дуже маленьку частку в секторі економіки, а в основному є приватний бізнес, це низьке безробіття, певні соціальні стандарти... Тобто, це все те, що вигідно українському народу, заради якого, власне, ми все це і робимо", - пояснив віцепрем’єр.
 
"Момент членства неминуче настане. Шлях буде проблемним, буде багато зупинок, ям, в які ми будемо падати, гальмувань, тому що це залежить від обох сторін", - додав він.
 
Зазначимо, в червні цього року президент Володимир Зеленський заявив, що членство України в Європейському Союзі призведе до краху імперського проекту Росії.