Суд відхилив апеляцію Росії щодо виплати $1,3 млрд Ощадбанку за анексію Криму

17:44, 24.10.2019
Суд відхилив апеляцію Росії щодо виплати $1,3 млрд Ощадбанку за анексію Криму

(фото з відкритих джерел)

Паризький апеляційний суд відхилив апеляцію Росії на рішення міжнародного арбітражу, яким Росія зобов'язали виплатити 1,3 мільярда доларів українському Ощадбанку в якості компенсації втрачених через анексію Криму активів банку.
 
Про це повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.
 
"22 жовтня Паризький Апеляційний суд оголосив рішення за результатами засідання 8 жовтня 2019 року за заявою Російської Федерації до Ощадбанку. Цією заявою Росія намагалася зупинити виконання рішення міжнародного Арбітражу від 26 листопада 2018 року", - повідомив Пишний.
 
Росія в апеляційному суді намагалася довести, що реалізація рішення Паризького арбітражу щодо компенсації збитків Ощадбанку може нашкодити інтересам Росії та завдати їй шкоду, оскільки активи з Росії можуть стягувати у "країнах, які меншою мірою захищають державний імунітет, аніж Франція".
 
"Наводячи абстрактні та безпідставні аргументи, Росія всіма силами намагається уникнути виконання арбітражного рішення та неналежним чином користується французькою судовою системою, що ще раз доводить, що Росія відмовляється виконувати власні міжнародні зобов’язання зараз чи в майбутньому", - повідомляє прес-служба Ощадбанку.