Олександр Корнієнко: за депутатами «Слуги народу» стежить «Большой брат»

16:21, 24.10.2019
Олександр Корнієнко: за депутатами «Слуги народу» стежить «Большой брат»

Олександр Корнієнко (фото: facebook.com)

У фракції "Слуга народу" працює "внутрішня служба безпеки", яка аналізує, хто як у комітетах себе поводить і як голосує.
 
Про це в інтерв’ю "Українській правді" сказав перший заступник лідера фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко.
 
"Я не думаю, що масово це відбулося. Може, хтось десь шукає якісь можливості, але, "большой брат" все бачить. Скажу, що "большой брат" вийшов на рівень комітетів", - так відповів він на питання, чи продалися "слуги народу" олігархам: . 
 
За його словами, зараз у фракції аналізують, "хто як у комітетах себе поводить".
 
"Є цікаві тенденції, коли депутати ведуть подвійне життя - в залі голосують з фракцією, а на комітетах чомусь голосують не з фракцією. Вже є кілька таких випадків", - сказав він. - "Служба безпеки" - це в тому числі депутати. (Вони, - ред.) більш поінформовані, ніж інші. (Вони, - ред.) ну не стежать, але, скажімо так, роблять висновки".
 
За словами Корнієнка, таких депутатів у "службі безпеки" фракції достатньо, але телефонів колег вони не прослуховують.  
 
Серед іншого вони придивляються до депутатів, які займають "категоричну малоконструктивну позицію в деяких питаннях", зокрема, цікавляться, чи депутат сам до цього дійшов, чи були якісь порадники.
 
За словами Корнієнка, представники великих промислових груп ходять довкола депутатів ще з 29 серпня (29 серпня запрацювала нова Рада, - ред.), але наразі не було підтверджень, що їм якось вдалося домовитися з депутатами про співпрацю.
 
Корнієнко розповів, що про походеньки представників від олігархів постійно каже і "служба внутрішньої безпеки", і самі депутати розповідали.
 
Він відмовився назвати олігархів, від яких уже приходили, лише відзначив, що "олігархи всі відомі, вони в топ-100 входять".
 
Нагадаємо, 11 депутатів "Слуги народу", які входять до комітету з фінансів, податкової та митної політики, підозрюють в отриманні по 30 тисяч доларів за не підтримку в комітеті законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.
 
Суть схеми полягає в діяльності електронних майданчиків, які пов'язують із депутатом Антоном Яценком. Ще при ухваленні бюджету на 2018 рік депутати проголосували за поправку, яка дозволила створити посередників між оцінниками майна та електронною базою Фонду держмайна.
 
Посередники не здійснюють оціночної діяльності, вони просто пересилають дані. І за кожну таку операцію отримують по 500 - 1 тисяча 800 гривень.