Екс-заступника міністра економіки Бровченка відправили під варту на 2 місяці

15:41, 23.10.2019
Екс-заступника міністра економіки Бровченка відправили під варту на 2 місяці

Шевченківський суд районний суд Києва відправив під арешт на два місяці колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка з можливістю внесення застави у розмірі 3 мільйони 400 тисяч 170 гривень. Його підозрюють у державній зраді.


Про це передає пресслужба суду.

 

Раніше оперативники та слідчі СБУ встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, чиновники держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" "уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США".

 

Унаслідок оборудки авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 мільйона доларів був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми.
 

 

Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала. Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних Сил боєприпасами під час протидії агресії Росії, повідомляє СБУ.
 
Як повідомляла УМ, Служба безпеки України повідомила, що затримала колишнього заступника міністра економіки за підозрою у державній зраді через "нанесення масштабної шкоди обороноздатності" України.