Ткаченко, який претендендує на посаду Кличка, має незаконний маєток на Трухановім острові

09:55, 23.10.2019
Ткаченко, який претендендує на посаду Кличка, має незаконний маєток на Трухановім острові

Народний депутат від "Слуги народу" і колишній гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко користується незадекларованим маєтком у природоохоронній зоні – на Трухановому острові у Києві.

 

Про це повідомляє Bihus.info.

 

Задекларувати нібито орендований будинок на острові Ткаченко мав ще будучи кандидатом у народні депутати, але цього так і не зробив.

 

Основний будинок, два будинки меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку розташовані посеред ділянки землі у 4 гектари.

 

Цю ділянку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ "Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно".

 
 
 

Будувати на цій землі житло заборонено: це земля лісогосподарського призначення, яка належить до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони.

 
 
 

Наразі маєток оточено парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює охочим підійти до води, що це – приватна територія.

 

Фото з цього незаконного маєтку на Трухановому острові Олександр Ткаченко оприлюднив ще у травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його більше року.

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". 

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Пізніше Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА, створення Київського магістрату, виконавчого органу влади, ліквідацію райдержадміністрацій та створення районних рад. 

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що законопроект про столицю, авторства нардепів "Слуги народу" на чолі з Олександром Ткаченком, спрямований проти киян.

 

Кличко подав у Верховну Раду альтернативний законопроєкт про столицю.

 

Мер Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан, його партнер Андрій Вавриш і нардеп, екс-гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко пропонують політичні дивіденди депутатам Київради в обмін на саботаж роботи органу.

 

Ткаченко вказав у декларації, що претендує на посаду голови КМДА