Прем'єр Британії обіцяє вибори, якщо парламент провалить закон про Brexit

20:38, 22.10.2019
Прем'єр Британії обіцяє вибори, якщо парламент провалить закон про Brexit

Борис Джонсон (фото з відкритих джерел)

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що відкличе законопроект про Brexit та почне організацію загальних виборів, якщо в парламенті не проголосують про графік розгляду законопроєкту про Brexit.
 
Про це повідомляє BBC.
 
Британський парламент проводить 22 жовтня дебати щодо угоди. Очікується, що голосування за законопроєкт Бориса Джонсона про Brexit мають провести 24 жовтня.
 
"Якщо парламент не дозволить Brexit відбутися й вирішить відкласти все до січня або довше, законопроєкт доведеться відкликати", - сказав Джонсон на засіданні парламенту.
 
Також він додав, що призначить загальні вибори, якщо за його законопроєкт про Brexit не проголосують.
 
19 жовтня британський парламент не підтримав і не відхилив нову угоду прем’єра Бориса Джонсона з ЄС. Замість цього депутати підтримали поправку, яка відтерміновує затвердження угоди про вихід країни з Євросоюзу до завершення всіх законодавчих процедур щодо Brexit.
 
Після цього Джонсон направив ЄС листа із проханням про чергове відтермінування Brexit, як цього вимагає закон. Водночас він заявив, що підготує усі документи, необхідні для виходу з ЄС до 31 жовтня.
 
Нагадаємо, уряд Великої Британії запустив надзвичайний план дій під назвою Yellowhammer, розроблений на випадок виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС без угоди.