«Слуг народу» хочуть допитати з поліграфом після провалення антикорупційного закону

16:53, 22.10.2019
«Слуг народу» хочуть допитати з поліграфом після провалення антикорупційного закону

(фото: facebook.com / Слуга народу)

Керівництво партії "Слуга народу" перед можливою перевіркою депутатів на детекторі брехні, вирішило провести зустріч з членами фінансового комітету, щоб заслухати їхні пояснення.
 
Про це повідомила заступник голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук в коментарі "Українській правді".
 
"Першочергово буде проведена зустріч з депутатами-членами комітету від "Слуги народу", щоб кожен міг представити свою позицію", - сказала вона.
 
За її словами, остаточне рішення щодо використання поліграфу буде прийняте після "закінчення консультацій з психологами-криміналістами щодо можливості коректного використання такого обладнання в цій ситуації". 
 
Водночас колишній депутат Сергій Лещенко зазначив, що у "Слузі народу" назріває великий розбір польотів через підозру, що 11 депутатів (або, принаймні, частина з них), які на фінансовому комітеті відмовились підтримати законопроект №2047-д щодо відміни корупційних схем (так званих майданчиків депутат Антона Яценка), могли отримати за це хабарі по 30 тисяч доларів.  
 
За даними Лещенка, на "на сторону схематоза нардепа Антона Яценка" (схема "майданчиків-прокладок", які "паразитували" на державній "оціночній" базі ФДМУ, - ред.) стали 11 "слуг народу":
 
Ірина Аллахвердієва,
Ольга Василевська-Смаглюк,
Дар'я Володіна,
Юлія Діденко,
Олександр Дубінський,
Вікторія Кінзбурська,
Олексій Ковальов,
Анна Колісник,
Олексій Леонов,
Анастасія Ляшенко,
Євген Петруняк.
 
Голова Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев раніше у Facebook, повідомив, що голосування на комітеті за законопроект 2047-д провалили, бо "слуги народу" дали лише 5 голосів.
 
Він назвав таке рішення "помилкою, яку важко пояснити", і відзначив, що фракція "проходить випробування, які не кожному депутату під силу".
 
Разом з тим Геманцев висловив упевненість, що фракція зробить висновки і виправить помилки. Він також додав, що наразі немає підстав розчаровуватися у всій фракції.
 
Як відомо, раніше керівництво Офісу президента та керівництво партії "Слуга народу" вимагали, щоб депутати "Слуги народу", які є членами фінансового комітету, та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.