Після тривалої перерви окупанти на Донбасі знову застосували важку артилерію

22.10.2019
Упродовж минулих трьох діб офіційно зафіксовано 48 випадків порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками.
 
Активність бойових дій не зменшується. Після тривалої перерви окупанти застосували важку артилерію.
 
Окрім того, окупаційні війська підступно здійснювали обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм. А також з озброєння БМП, гранатометів різних систем i стрілецької зброї.
 
Така цинічна поведінка вкотре свідчить про зацікавленість окупантів у подальшому загостренні конфлікту. 
 
Нагадаємо, що Мінськими домовленостями визначено, що розведення сил і засобів може бути здійснено лише після дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Авдіївки, Водяного, Пісків, Славного, Невельського, Богданівки Павлополя, Новоселівки Другої, Верхньоторецького, Талаківки, Новомихайлівки, Новотроїцького, Березового, Красногорівки, Пищевика, Тарамчука, Красногорівки.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» гаряче було біля Золотого-4, Новотошківського, Зайцевого, Троїцького, Кримського, Оріхового, Новолуганського, Травневого, Луганського та поблизу Попасної. 
 
За цей період унаслідок обстрілів противником наших позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення.
 
Російські окупанти продовжують руйнувати цивільну інфраструктуру на Донеччині. На цьому тижні вони значно збільшили кількість та інтенсивність обстрілів наших позицій на Приазов’ї. 
Скажімо, у Водяному вже не залишилося жодного непошкодженого будинку.
 
Як розповідають військовослужбовці, котрі тримають оборону в районі цього населеного пункту неподалік Маріуполя, важке озброєння ворог застосовує переважно вночі, коли не працюють патрулі СММ ОБСЄ.
 
У світлу пору доби противник здійснює обстріли, намагаючись викликати вогонь у відповідь, щоб звинуватити українських військових у порушенні режиму тиші.
 
У звіті спільної моніторингової місії ОБСЄ від 17 жовтня йдеться, що на непідконтрольній урядові України території зафіксовано озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.
 
Зокрема, біля населеного пункту Бугаївка, що на Луганщині, безпілотний літальний апарат місії зафіксував 6 буксируваних гаубиць Д-30 «Лягушка», 16 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» та 7 одиниць протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра».