Британія і ЄС досягли угоди про Brexit

13:29, 17.10.2019
Британія і ЄС досягли угоди про Brexit

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив у четвер, що Британія та Європейський Союз домовилися про "велику" нову угоду щодо Brexit, та закликав законодавців затвердити її у вихідні.

 

Про це у своєму Твіті написав джонсон.

 

"У нас є чудова нова угода, - сказав Джонсон, - тепер парламент повинен завершити Brexit у суботу, щоб ми могли перейти до інших пріоритетів, таких як вартість проживання, охорона здоров'я, насильницька злочинність та наше довкілля".

 

We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment

У свою чергу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив: "Де є воля, там є угода - у нас є! Це справедлива і збалансована угода для ЄС та Великобританії, і це відповідає нашому зобов'язанню знайти рішення. Я рекомендую Раді ЄС схвалити цю угоду".

 

Деталей угоди поки не оголошують, однак прем'єр Британії Борис Джонсон висловив упевненість, що угода дозволити обом сторонам «повернути контроль» над процесом.

 

Як повідомляла УМ, королева Єлизавета II схвалила закон про відтермінування виходу Великої Британії з Європейського Союзу без угоди.

 

Згідно з законом, прем'єр-міністр повинен продовжити термін Brexit до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня парламент не ухвалить угоду з ЄС.

 

Раніше вона схвалила запит прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту перед виходом країни з Європейського Союзу.

 

Верховний суд Великої Британії постановив, що рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про призупинення парламенту було незаконним.