В Латвії поруч із Зеленським затримали росіян, які видавали себе за журналістів

11:57, 17.10.2019
В Латвії поруч із Зеленським затримали росіян, які видавали себе за журналістів

У столиці Латвії під час урочистостей з участю президента України Володимира Зеленського поліцейські затримали двох чоловіків з телекамерою та мікрофоном, які не мали жодної акредитації.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

Інцидент стався після урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Свободи  Зеленським та його латвійським колегою Егілсом Левітсом.

 

Коли Зеленський пішов у натовп поспілкуватися, до нього проштовхнулися двоє чоловіків з телекамерою та мікрофоном, але без жодних логотипів ЗМІ, та почали закидати запитаннями: "Що з "нормандським форматом?".

 

До них відразу підійшли поліцейські. Чоловіки, які ставили запитання президенту України, назвалися журналістами російського телеканалу НТВ. При цьому в них не було акредитації для висвітлення візиту та направлення від згаданого каналу.

 

Більше того, з’ясувалося, що вони приїхали до Латвії з туристичною візою, що не дозволяє виконувати професійні дії. У відповідь на запитання поліцейських "журналісти" сказали, що візу їм робила якась інша фірма, і вони "всюди так працюють". Урешті-решт обох затримали для з’ясування обставин.

 

Слід зазначити, що "телеоператор НТВ" вів зйомку ще зранку, на початку візиту та зустрічі двох президентів.

 

Як повідомляла УМ, Україна і Латвія налаштовані на активну двосторонню співпрацю у питанні повернення активів, пов’язаних з ексчиновниками України, які були виведені до латвійських банків.

 

Офіс президента переплутав Литву і Латвію, висвітлюючи візит Зеленського.