До Нацвідбору на «Євробачення-2020» не допустять артистів, які виступали в Росії

15:25, 16.10.2019
До Нацвідбору на «Євробачення-2020» не допустять артистів, які виступали в Росії

Суспільне та СТБ розпочинають національний відбір на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2020".

 

Про це повідомляє пресслужба Суспільного.

 

Цьогорічний відбір проходитиме з оновленими Правилами: у них внесено умови щодо обмеження виступів конкурсантів у країні-агресорі. Відтепер учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу Євробачення, а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

 

«Євробачення — особливий пісенний конкурс, бо він не тільки про музику, це про можливість представити свою країну у світі. Тому для нас, як для Суспільного мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не лише талановитий і яскравий артист, а й той, хто цілковито розуміє цю відповідальність, поділяє позицію та цінності українського суспільства й готовий дотримуватися правил конкурсу; той, хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені», — сказав голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

 

«СТБ завжди гарантував артистам і глядачам чесний вибір найкращої, найсильнішої пісні, яка зможе гідно представити Україну на міжнародній сцені Євробачення. Збереження іміджу Національного відбору як головної музичної події, про яку говорить уся країна, конкурсу з прозорою системою голосування — саме це ми ставили перед собою за мету чотири роки тому й чітко дотримуємося цього правила сьогодні. Після минулорічного фіналу ми серйозно замислилися над тим, які зміни необхідні для того, щоб наша країна щороку була присутня на Євробаченні. Разом із колегами із Суспільного ми провели ряд зустрічей, аби розробити всі необхідні доповнення до Правил, і цього року плануємо приділити відбору представника України особливу увагу», — коментує керуюча директорка телеканалу СТБ Людмила Семчук.

 

Прийом анкет розпочинається сьогодні, 16 жовтня. Музичним продюсером Національного відбору залишається Руслан Квінта. Креативна продюсерка — Наталя Франчук. Ведучий прямих ефірів — Сергій Притула.

 

Як повідомляла УМ, Україна не брала участі в Євробаченні-2019 через скандал.

23 лютого MARUV перемогла у фіналі національного відбору "Євробачення-2019" у Києві та мала представляти Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі. Однак згодом стало відомо, що у співачки заплановано сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі. Це спричинило шквал питань щодо того, чи може співачка їхати на конкурс.
 
MARUV після цього заявила про готовність відмовитися від виступів в Росії, однак умови договору з Суспільним не задовольнили її.
 
Після того, як гурти KAZKA та Freedom Jazz відмовились їхати на Євробачення, Суспільне вирішило взагалі відмовитись від участі в конкурсі.

 

Пізніше MARUV анонсувала масштабні гастролі в Росії і зокрема сольний концерт у Москві. Співачка також заявила, що на Євробаченні вболіватиме за конкурсанта від Росії.