Павловський ігнорує суди в справі Каті Гандзюк, але й у лікарні відсутній

12:59, 16.10.2019
Павловський ігнорує суди в справі Каті Гандзюк, але й у лікарні відсутній

Павловський у суді в 2018 році

Обвинувачений у справі щодо нападу на Катерину Гандзюк екс-помічник народного депутата Ігор Павловський вчетверте не з’явився в Приморський райсуд Одеси, де мали розпочати розгляд його справи по суті, але і в лікарні, де він мав лежати, його не знайшли.
 
Про це повідомили активісти Інна Зелена та Віталій Устименко.
 
"Вчетверте ми приїжджаємо в Одесу на засідання суду по Павловському. Вчетверте тут ні його, ні адвокатів. Вчетверте ми дивимось, як прокурори мило посміхаються і вигороджують "важкохворого". ... (Павловський нібито лежить, - ред.) в лікарні. Прокурор поклявся, що він там є. (Причина лікування Павловського, - ред.) серце", - написала Інна Зелена у Facebook.
 
А за словами місцевого активіста Віталія Устименка, Павловський "систематично ігнорує свої судові засідання" нібито через перебування на стаціонарному лікуванні, і прокуратура не може вжити через це жодних засобів впливу до нього.
 
Водночас він відзначив, що активісти вирішили перевірити, чи Павловський перебуває у лікарні і наскільки важкий його стан, але підозрюваного у зазначеному медзакладі не знайшли.
 
"Павловський не перебуває на лікуванні в зазначеному медичному закладі. Тобто його в принципі там немає. Ні офіційно, ні фактично. Він навіть не імітує свою присутність там. Його тупо немає, - констатував Віталій Устименко. - Факт відсутності на стаціонарному лікуванні підозрюваного Павловського І.В. зафіксовано в присутності співробітників патрульної поліції, написано заяву".
 
Активіст висловив припущення, що у зв’язку з цим прокуратура може застосовувати до Павловського заходи примусового приводу на наступне судове, яке призначене на 15:00 24 жовтня у Приморському суді Одеси.
 
Нагадаємо, раніше батько убитої активістки Катерини Гандзюк заявив, що докази у справі щодо Андрія Гордєєва і Євгена Рищука були вилучені "не без участі" екс-президента Петра Порошенка. Однак у "Європейській солідарності" заперечують таке твердження.