Виходимо на Євро: Україна пермогла Португалію з рахунком 2:1

23:47, 14.10.2019
Виходимо на Євро: Україна пермогла Португалію з рахунком 2:1

Збірна України з футболу виборола місце у фінальній частині чемпіонату Європи-2020.

 

Андрій Шевченко все ж провів ротацію. Наставник "синьо-жовтих" змінив крайки оборони, випустивши "динамівців" Миколенка та Караваєва. У нападі ж замість Мораеса вийшов Яремчук. Очевидно, що це рішення пов'язане з тим, що ці футболісти свіжіші та проявили себе в першій грі проти чемпіонів Європи у Лісабоні.

 

Фернанду Сантуш випустив на поле також найсильніший склад з грізним нападом Гедеш – Роналду – Сілва. Джокером чинних переможців Ліги націй був Жоау Феліш, який залишився у запасі.

 

Збірна України надзвичайно вдало розпочала матч проти Португалії та повела у рахунку вже на 6-й хвилині. Марлос подав кутовий, Сергій Кривцов пробив, португальський голкіпер Руй Патрісіу відбив м'яч перед собою, а Роман Яремчук першим виявився на добиванні та з близької відстані вразив ворота.

 

Українці збільшили перевагу на 27-й хвилині. Віталій Миколенко підхопив м'яч на лівому фланзі, віддав відмінну передачу в штрафний майданчик на Андрія Ярмоленка, який скористався шансом.

 

Португалія скоротила відставання у рахунку на 72-й хвилині. Англійський рефері Ентоні Тейлор призначив суперечливий пенальті за гру рукою Тарасі Степаненка та вилучив українського півзахисника за повторне попередження. Одинадцятиметровий реалізував Кріштіану Роналду.

 

Збірна України перемогла Португалію 2:1, набрала 19 очок та достроково вийшла до фінальної частини Євро-2020.

 

Заключний матч кваліфікації Євро-2020 збірна України проведе 17 листопада у гостях проти команди Сербії.

 

Збірну України влаштовувала нічия та перемога в протистоянні, що передбачало достроковий вихід підопічних Шевченка на Євро-2020. Для команди Сантуша також важливо було набрати очки, щоб не дозволити наблизитися Сербії.