В Офісі президента визнали брак комунікації з суспільством щодо «формули Штайнмаєра»

16:36, 14.10.2019
В Офісі президента визнали брак комунікації з суспільством щодо «формули Штайнмаєра»

Юрій Костюк, заступник голови ОПУ

В Офісі президента визнали, що у питанні врегулювання на Донбасі була присутня недостатня комунікація з суспільством, зокрема щодо «формули Штайнмаєра».

 

Про це в спецефірі hromadske заявив заступник голови ОПУ Юрій Костюк.

 

«Так, ми в чомусь погоджуємося, визнаємо, але ми розуміємо, що певні речі потребують тиші в плані не кулуарних домовленостей, а в плані певної дипломатичної складової. Але в будь-якому випадку ми визнаємо, що десь був брак комунікації», — сказав він.

 

Водночас Костюк додав, що у деяких питаннях, зокрема щодо особливого статусу Донбасу та амністії бойовиків, ще «дуже далеко» до обговорення.

 

Як приклад браку комунікації він навів «формулу Штайнмаєра».

 

«Вона є головним острахом. Дуже великий відсоток людей взагалі її не розуміють, не розуміють її суті, що саме вона передбачає. І власне те, що ми можливо не докомунікували, це власне те, що була остання перепона, щоби відбулася зустріч у «нормандському форматі» і ми могли б рухатися далі в якихось переговорах», — зазначив заступник глави ОПУ.

 

Водночас щодо акцій «проти капітуляції» Костюк наголосив, що це є «абсолютно нормальним», коли громадяни можуть висловити свою думку, а влада — прислухатися до неї.

 

«Мені здається, що це говорить про те, що у нас дійсно демократична країна», — резюмував він.

 

Читайте також: Штайнмаєр розказав, що містить його формула.

 

Як повідомляла УМ, 7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. Однак міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у цих населених пунктах 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.

 

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
Нещодавно прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.