У Запоріжжі відкрили пам'ятний знак загиблим воїнам 55-ої артбригади

15:37, 13.10.2019
У Запоріжжі відкрили пам'ятний знак загиблим воїнам 55-ої артбригади

У Запоріжжі на території військової частини А-1978 відкрили меморіальний знак у пам'ять про 33 загиблих бійців 55-ої окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».


На урочисте відкриття запросили сім'ї загиблих бійців, особовий склад бригади, ветеранів, волонтерів, повідомляє Укрінформ.

 

«Цей пам'ятник дійсно потрібен не тільки для нас, які знали цих героїв, а також для нових військовослужбовців в армії. Тут також проводяться дитячі екскурсії. Всі ми повинні пам'ятати і бачити ці імена », - говорить молодший сержант, командир відділення Катерина Матюха.

 

 

На пам'ятному знаку - імена всіх 33 бійців-артилеристів, які загинули в боях на сході країні з 2014 року. На ньому також зображена карта України, на якій відзначені місця загибелі воїнів.

 

"Тепер кожен день боєць, проходячи малим плацом, буде згадувати ці імена на меморіалі ... Вони завжди будуть перед очима", - зазначив колишній військовослужбовець 55 артбригади Павло Марценюк.


Встановити пам'ятний знак на території частини - це ініціатива самих військовослужбовців. Він створювався за кошти самих військових.